UPDATE. Ministrul Transporturilor a anunțat demiterea Directorului Metrorex. Legea nu îi permite

UPDATE. Ministrul Transporturilor a anunțat demiterea Directorului Metrorex. Legea nu îi permite

UPDATE. Directorul general al Metrorex poate fi demis doar de Consiliul de Administraţie, conform ordonanţei privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, se arată în statutul actualizat al societăţii Metrorex. Astfel, directorul Metrorex nu poate fi demis de ministrul Transporturilor.

Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, si directorul de exploatare al companiei, Liviu Dinu, au fost demisi, vineri dimineata, in urma incidentului de la metrou, au declarat pentru News.ro reprezentanti ai Ministerului Transporturilor. Circulatia metroului pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozavesti a fost oprita mai bine de doua ore pe acest tronson dupa ce un jgheab de scurgere a infiltratiilor a cazut din plafon pe o sina si a produs un scurtcircuit. Un tren plin cu calatori a ramas oprit in tunel, la aproximativ 200 de metri de statia Eroilor.

Marin Aldea, fost sef al Directiei Strategie, Planificare, Resurse in Metrorex, a preluat conducerea societatii in decembrie 2015, de la Catalin Homor, care a fost numit director general al CNADNR. Aldea lucreaza in Metrorex din 1991, cand s-a angajat ca inginer.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.