BREAKING NEWS. Mașinile cu volan pe dreapta, interzise în România

BREAKING NEWS. Mașinile cu volan pe dreapta, interzise în România

Ministrul Transporturilor a semnat ordinul prin care se interzice omologarea în România a maşinilor cu volanul pe partea dreaptă. Interdicţia va intra în vigoare imediat după ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial. Peste 25.000 de autovehicule cu volanul pe partea dreaptă au fost omologate de Registrul Auto Român în ultimii doi ani.

Proiectul de ordin de ministru a fost în dezbatere publică până la finalul lunii iulie. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare, precum maşinile care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE şi care nu au suferit modificări în raport cu configuraţia de înmatriculare iniţială, scrie profit.ro.

Alte prevederi se referă la eliberarea unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, la efectuarea de inspecţii tehnice în alte state membre ale UE, la emisiile poluante, la înmatricularea vehiculelor istorice şi la sistemele de încălzire ale vehiculelor. După intrarea în vigoare a interdicţiei omologării, persoanele care vor să înmatriculeze în România astfel de autovehicule trebuie să recurgă la modificarea poziţiei postului de conducere de pe partea dreaptă pe partea stângă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.