Românii amendați pentru formularul PLF își vor primi banii înapoi

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care are în vedere anularea amenzior aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România şi returnarea tuturor banilor pentru amenzi încasați de stat până acum.

Această lege are în vedere măsuri cu privire la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 față de implementarea formularului digital de intrare în România.

„Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede actul normativ.

Guvernul a introdus excepții la formularul PLF după ce mulți români s-au plâns de aceste amenzi, în luna februarie. Înainte, acestea au fost cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, potrivit B1TV.

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.