Patru români au murit în accidentul de autocar din Italia

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează miercuri că printre victimele accidentului rutier din Veneţia se află şi patru cetăţeni români.

"Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgenţă, în urma informaţiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie, în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite, şi au solicitat autorităţilor locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate", precizează MAE într-un comunicat de presă.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la faţa locului, în regim de urgenţă, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

Urmare a demersurilor întreprinse (...), MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află şi patru cetăţeni români.

"MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanţele producerii accidentului şi gravitatea acestuia. Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat şi la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsufleţite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenţei consulare specifice în astfel de situaţii", se menţionează în comunicat.

Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autorităţile locale şi vor acorda întregul sprijin, în limita competenţelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces, precizează MAE.

Marţi seară, la Mestre, lângă Veneţia, un autobuz a căzut de pe un pod şi a luat foc. Au murit 21 de persoane. Autobuzul transporta circa 40 de turişti italieni şi străini care tocmai vizitaseră centrul istoric al Veneţiei şi se întorceau la campingul unde erau cazaţi.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.